понеделник, 13 декември 2021 г.

Полагане на студен асфалт през зимата

Полагане на студен асфалт през зимата от фирма Хадес ес – научете всичко важно, за асфалтирането през зимата от фирми за полагане на асфалт.

Зимата в никакъв случай не е „мъртъв“ сезон за фирмите, извършващи пътно-ремонтни и строителни услуги. Въпреки неблагоприятните метеорологични условия, характерни за зимния период, може да се наложи спешен ремонт на пътната настилка, а използването на студен асфалт ще позволи да се извърши пълната гама от работа без забавяне. Основата на качествен резултат при полагане на асфалт през зимата е спазването на следните условия:

  • Най-задълбочена подготовка на повърхността . Ремонтираната площ трябва да се почисти от сняг и лед, да се изреже карта на мястото на повреда на пътното платно. Подготвеният прорез се почиства от остатъци и мръсотия, допълнително премахва излишната влага, което е лесно за изпълнение при използване на термично копие (термично ужилване).
  • При прилепване на асфалт към старо покритие на стена в зоната на фуги задължително се затопля с помощта на горелка. Това осигурява по-сигурно захващане между старото покритие и зоната, която е възстановена.
  • Повърхностите, съседни на ремонтираната зона, са покрити с битум.
  • Във вдлъбнатина материалът, съответстващ на класа, се запълва , нивелира и качествено трамбова. Преди употреба сместа изисква леко нагряване до + 5 / + 10 градуса.

За услугата ни за асфалтиране

Асфалтиране в София е основно място, където нашата компания развива дейността си. Можем да се похвалим, че че сме в състояние да осигурим подходящи услуги с най-високо качество, бързо и на изгодна цена за клиента. Ние предлагаме богат набор от услуги, така че имаме предложения както за корпоративни клиенти, така и за физически лица.

За да се извърши асфалтиране е необходимо да се свърши като минимум следното:

  • Чакълиране – първо се полага чакъл (натрошен камък), който се полага върху повърхността;
  • Самият асфалт;
  • Валяк, чиято маса трябва да бъде достатъчна за уплътняване на материала до желаното ниво.

В зависимост от това колко е дебел положеният асфалт, се използва и сътветния размер (и със съответаната маса) валяк.

Трябва да се отбележи, че колкото по-тежък е валякът, толкова по-висока е плътността на асфалта. Плътният асфалт е по-издръжлив и може да издържи на въздействието на високо налягане. И още информация, за нашата услуга за асфалтиране в София – столицата на страната.

Очаквайте скоро: Какви компоненти са включени в асфалтобетон?

Няма коментари:

Публикуване на коментар